Thursday, 8 November 2012

Project 4

Developed Master Plan
The main concept behind designing this Music Theatre is to connect the nature with the building and vice versa. This is achieved by;
  • Using the current sloped natural landscape as the land
  • Separating the functions into different buildings, so that the visitors can move from one building to the other by passing through the landscape
  • Locating each building on different level to give the visitors a variety of feelings; on the ground, underground, cantilevered above the river and cantilevered above the landscape
  • Building passageways on the sloped ground, which gives people different options to chose from and walk to their destination
  • Constructing structural tunnels with side openings on the passageways to make the visitors experience nature and built form at the same time
  • Making the building roofs curved with the same slope as the land



Tuesday, 23 October 2012

Friday, 28 September 2012

Friday, 17 August 2012

Design Studio 4 - Project 1 - Part 1 + Stage Design

Appreciation of Urban Morphology and Urban Architecture

A set of A5 hand drawn sketches in plan and perspectives to record my perceptions of the City of Parramatta and the approach to the Riverside Theatre project site and its context while walking from the Parramatta Railway Station.

Stage Design

The stage shows the type of buildings in Parramatta, where old and new constructions form the pattern of the city.
Two different materials were used in the model to indicate this variety.



Wednesday, 13 June 2012


Weekly progress models at 1:200  :

Final 1:200 model to be placed in the group site model :

Group site model at 1:200 :

Individual 1:50 Sectional Model :